Foto: Utryckning Uppsala/SVT

Man i 20-årsåldern häktad efter skjutning i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har under måndagen häktats misstänkt för skjutningen i Sala backe i Uppsala förra onsdagen.

Det var sent på onsdagskvällen förra veckan som en ung man hittades skjuten utomhus i området Sala backe i östra Uppsala.

Mannen fördes till sjukhus med ambulans, men ska ha varit vid medvetande och talbar när han hittades av polisen.

Den misstänkte mannen greps på fredagen och har nu häktats skäligen misstänkt för mordförsök, rapporterar UNT. Enligt tidningen är det ännu oklart hur mannen själv ställer sig till misstankarna.

Sammanställer vittnesförhör

Skottlossningen i Sala backe var bara den första under veckan. Två dagar senare sköts en man i båda benen i Sävja, framför en stor mängd vittnen och på lördagen ringde boende i Nyby till polisen om höga smällar. Vid undersökning hittade tekniker sedan tomhylsor.

– Vad vi ser nu finns det inga samband mellan de här skjutningarna. Den i Sävja är speciell då det skedde vid en tidpunkt och på en plats då mycket folk är i rörelse, säger polisens presstalesperson i Uppsala, Jonas Eronen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se SVT:s reporter på plats i Sala Backe där skjutningen skedde. Foto: Utryckning Uppsala/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.