Man förföljde kvinna hem – försökte våldta henne

Uppdaterad
Publicerad

En 20-årig kvinna förföljdes hem under natten mot söndagen. En 25-årig man misstänks nu för försök till våldtäkt, misshandel och grovt hemfridsbrott.

Polisen larmades till en adress i centrala Uppsala omkring 04.00 natten mot söndagen. En 20-årig kvinna är upprörd då hon berättar att en man överfallit henne i hemmet.

– Det var när kvinnan var på väg hem som hon upptäckte att den främmande mannen följde efter henne in i trapphuset, säger Daniel Wikdahl, polisens presstalesperson Region Mitt.

Misstänks för våldtäkt

I kvinnans bostad misstänks sedan mannen för att ha misshandlat och försökt att våldta henne. När kvinnan skrek avlägsnade sig dock mannen från platsen.

Mannen var för kvinnan okänd, men utefter signalement som lämnats kunde polisen under söndagsmorgonen utföra en husrannsakan på en adress i Uppsala.

– Det är en 25-årig man som är gripen misstänkt för försök till våldtäkt, misshandel och grovt hemfridsbrott, säger Daniel Wikdahl.

Mannen förhördes under morgonen och jouråklagaren har nu begärt honom anhållen.

Det finns i nuläget ingen information om mannen tidigare är känd av polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.