Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon: Juridiska ombudet berättar om sin syn på domen. Foto: TT

Man förlorade tvisten mot spelbolag – blir utan skadestånd

Uppdaterad
Publicerad

I dag kom domen i det uppmärksammande Betssonmålet där spelbolaget stämts för brott mot avtalslagen av en person från Uppsala län. Uppsala tingsrätt dömer inte ut något skadestånd och friar därmed spelbolaget från ansvar.

”Enligt tingsrättens bedömning har spelaren, som var s.k. VIP-kund hos bolaget, spelat på ett sätt som indikerade att han hade spelproblem. Det har dock inte ansetts tillräckligt för att förklara avtalen om spel ogiltiga”, skriver tingsrätten i ett pressmeddelande.

Tomas Åhlén är rådman i målet.

– Spelbolagen – Betsson är deras moderbolag – har inte gjort något som kan läggas till grund för ett skadestånd, säger han till SVT.

”Var okontrollerat”

”Jonas” från Uppsala län har vittnat om att han spelade bort nästan fem miljoner kronor på drygt tre år.

– Det var okontrollerat spel på dygnets alla timmar alla dagar i veckan på alla sorters spel. Till exempel kunde jag lägga 100 000 kronor på ett spel vid midnatt på fjärde divisionens tennis i Sydamerika, säger Jonas, som egentligen heter något annat, till SVT.

Han hade krävt drygt fem miljoner kronor i skadestånd, men tingsrätten dömer alltså till företagets fördel.

Företaget Betsson vill inte ställa upp på en intervju, men kommenterar domen i ett mejl till SVT: ”Det är positivt att rätten håller med oss i vår initiala bedömning av målet som i allt väsentligt rör tiden före omregleringen av den svenska spelmarknaden. Det är, då som nu, alltid viktigt att erbjuda en säker plattform för spel och att säkerställa att kunderna spelar av rätt anledning – i underhållningssyfte. Detta är något som våra dotterbolag kommer fortsätta lägga mycket tid, resurser och fokus på. ”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.