Misshandlade busschaufför i Öregrund – greps av passagerare

Uppdaterad
Publicerad

En man misshandlade en busschaufför under natten mot lördagen. Slagen ska ha utdelats efter att den misstänkte mannen blivit ombedd att stiga på via de bakre dörrarna.

Händelsen, som UNT var först med att berätta om, skedde en timme efter midnatt på en UL-buss vid hållplats Smedjegatan i Öregrund.

Den nu misstänkte mannen skulle kliva på bussen och blev hänvisad till de bakre dörrarna, något som gällt för alla under coronapandemin.

– Mannen försökte gå på genom framdörren men blev hänvisad till bakre dörrarna av chauffören. Han klev då på men började sedan tjafsa och utdelade sedan ett antal slag mot chauffören, säger Polisens RLC-befäl Daniel Winge.

Enligt polisens rapport har chauffören klarat sig med lindriga skador men ska ha fått ett antal stora bulor i huvudet.

Kvarhållen av andra passagerare

Den misstänkte mannen, som är i 20-årsåldern, försökte sedan lämna platsen men blev kvarhållen av andra passagerare.

– Han blev omhändertagen för LOB (lagen om omhändertagande av berusning) där direkt och han är misstänkt för våld mot tjänsteman.

– Mannen förhördes i morse men är nu släppt.

Bussbolaget Nobina, som kör linjen åt UL, har under tagit kontakt med busschauffören.

– Föraren mår under omständigheterna bra och kunde sedan själv köra bussen till slutstationen i Östhammar, säger Malin Säker på Nobinas pressjour.

– Chauffören erbjuds nu stöd och det kommer följas upp hur han mår genom samtal med gruppchef och kamratstödjare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.