För två veckor sedan besköts en lägenhet på Kungsgatan i centrala Uppsala – nu har en man häktats som misstänks för inblandning. Foto: Christoffer Urborn/SVT

Man häktad för skjutning i centrala Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

En man i 35-årsåldern häktas misstänkt för att ha skjutit in i en lägenhet på Kungsgatan för två veckor sedan. Händelsen utreds som dubbla mordförsök då två personer befann sig i den beskjutna bostaden.

Mannen misstänks även vara inblandad i en skottlossning i södra Stockholm.

Det var tidigt på onsdagsmorgonen för två veckor sedan som polisen larmades till Kungsgatan i centrala Uppsala efter att boende hört höga smällan. Initiala uppgifter talade om en explosion, men väl på plats kunde polisen konstatera ett någon eller några gärningsmän skjutit in genom en dörr till en lägenhet där det, enligt uppgift till SVT Uppsala, befann sig två personer.

Ingen av personerna skadades, men då det fanns risk för det inleddes en förundersökning om mordförsök – och jakten på inblandade intensifierades.

Ny skjutning

I förra veckan fick polisen återigen larm om en skottlossning, denna gång i Jordbro söder om Stockholm. Förbipasserande hade hittat tomhylsor och vid den kriminaltekniska undersökningen upptäcktes skotthål i en närliggande gångtunnel, men ingen skadad person.

Senare under dagen identifierade polisen en misstänkt person som därefter efterlystes och greps.

Personen, en man i 35-årsåldern, misstänktes även för skjutningen i Uppsala och sitter sedan i tisdags häktad misstänkt för grovt vapenbrott, skjutningen i Jordbro – och två fall av medhjälp till mordförsök på Kungsgatan.

– Han förnekar brott, nu får vi se vad utredningen kommer fram till, säger mannens advokat Slobodan Jovicic.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Christoffer Urborn/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.