Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Enligt polisen ska en man ska vara förd till sjukhus. Foto: Utryckning Uppsala

Misstänkta för knivskärning släppta

Uppdaterad
Publicerad

Tre män som polisen grep och som senare anhölls misstänkta för delaktighet i knivskärningen av en man  i Gottsunda på onsdagskvällen, har släppts. Mannen som utsattes för knivdådet dog av skadorna och polisen rubricerar händelsen som mord.

Det var vid 18.30-tiden på onsdagskvällen som polisen fick in ett larm om att en man var svårt skadad efter att ha blivit knivhuggen i ett område i Gottsunda. Polis och räddningstjänst skickades till platsen och mannen fördes till sjukhus.

Polisen meddelade senare under kvällen att mannen avled till följd av sina skador.

Tre anhållna

Tre personer greps och anhölls. Men samtliga är nu satta på fri fot. Johan Strömbäck är kammaråklagare och leder utredningen.

De är inte längre misstänkta?

– Formellt är de inte det. Utredningen har visat att de inte är tillräckligt misstänkta för att hålla dem kvar, säger Johan Strömbäck.

Ytterligare en man har gripits och anhållits, misstänkt för medhjälp till mord.

Förtegen

Johan Strömbäck vill inte säga något om vad som lett fram till ett nytt gripande, vad som kan ligga bakom knivskärningen eller om det finns någon relation mellan de tidigare gripna och mannen som nu sitter anhållen.

Hur går utredningen?

– Jag kan säga att vi jobbar på för fullt, sen vill jag inte säga mer.

Boende: ”Jättehemskt”

Ulrika Örnsjö bor i området där knivskärningen ägde rum.

– Jag såg minst fyra polisbilar köra in och ett par ambulanser. Det var fullt med blåljus. Insatsen pågick i många timmar, säger Ulrika Örnsjö.

Vad tänker du kring det som har hänt?

– Det är fruktansvärt, jättehemskt. Man blir uppgiven att det händer hela tiden, inte bara här utan i hela samhället.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.