• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Åtalas för mordförsök efter knivhugg i magen

Uppdaterad
Publicerad

Nu åtalas en man vid Uppsala tingsrätt för försök till mord i Uppsala. Han ska två gånger ha huggit eller stuckit en man med en kniv i magen som lett till mycket allvarliga skador.

Det var den 27 april i år som den 20-åriga mannen ska ha försökt döda en annan man i Uppsala.

Personen stack eller högg mannen med en kniv i magen två gånger. Den som mottog knivhuggen ska enligt åtalet ha varit i livsfara, men kunde snabbt vårdas av läkare. Den misstänkta mannen medger vad som hänt, men nekar till det brott han anklagas för.

Mannen är även misstänkt för att olovligen ha använt cannabis, någon gång mellan den 20 april och 27 april.

I den bevisning som finns i målet är bland annat muntliga förhör, brottsplatsundersökning och fotografier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.