Man ska hållits kvar i en lägenhet i Bålsta

Uppdaterad
Publicerad

Polisen fick in ett tips om att det förekom något brottsligt i en bostad i Bålsta. När de kom dit hittade de en man som misstänks ha hållits kvar mot sin vilja i en lägenhet.

Vid 02-tiden natten mot tisdag får polisen in ett samtal om att det förekom något brottsligt i en lägenhet i Bålsta. När de kommer dit hittar de en man som misstänks ha hållits kvar mot sin vilja. I lägenheten finns också tre andra män som grips. De misstänks för att ha hållit kvar mannen i lägenheten i samband med ett utpressningsärende. I lägenheten finns också en modifierad startpistol och andra tillhyggen.

– Han fick inte lämna lägenheten, säger säger Fabian Hamnqvist, presstalesperson RLC Mitt.

Hur mår den frihetsberövade mannen?

– Det finns ingen uppgift om skadeläget såvitt jag kan se. Men det finns en anmälan om misshandel och i samband med händelsen ska målsäganden ha fått mottagit nån form av våld, säger Fabian Hamnqvist.

Nu inleds en förundersökning och de tre gripna männen är misstänkta för olaga frihetsberövande, olaga hot, grovt vapenbrott, misshandel och utpressning. Alla inblandade är kända av polisen sedan tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.