Maskerad rånare högg offret i benet

Uppdaterad
Publicerad

Vid tretiden på fredagsmorgonen blev en man rånad och knivhuggen i benet i Gottsunda. Brottsoffret fördes till sjukhus i ambulans.

Polis och ambulans kallades till Gottsunda tidigt på fredagsmorgonen efter att en man blivit rånad och knivhuggen i benet.

– Tre personer ska ha kommit upp till honom på en cykelbana men det var bara en som var aktiv i det här, säger Matilda Isaksson, RLC-befäl på polisen.

Enligt polisen var mannen, som är i 30-årsåldern, på väg till en adress i Gottsunda men är inte hemmahörande i stadsdelen. Han fördes till sjukhus i ambulans och ska inte ha livshotande skador.

Inga misstänkta

– Vi har upprättat en anmälan gällande rån samt grov misshandel. Sen kommer vi utföra mer utredningsåtgärder under morgonen.

Brottsoffret ska ha givit polisen ett signalement på gärningsmannen, men det är ingenting som polisen vill dela med sig av i nuläget, mer än att han bar mask. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.