Många vittnen till mordförsöket i Gränby: ”Tio till femton skott”

Uppdaterad
Publicerad

I bostadsområdet runt lekplatsen är det en märklig stämning dagen efter mordförsöket.Många boende i området pratar med SVT Uppsala men ingen vill låta sig intervjuas framför kameran.– Man vet inte vad som kan hända då. Det verkar som att de här gängen inte har några hämningar alls, säger en boende i området som vill vara anonym.

I lekparken mellan två bostadsområden i  Gränby har polisen börjat med sin tekniska undersökning och bevisinhämtning.

Avspärningar har minskat sen gårdagskvällen men händelsen har påverkat många.

– Det känns hur sjukt som helst att det sker så tidigt på kvällen i lekpark där det är massvis med barn och ungdomar, säger en kvinna om händelsen.

Under de timmar som SVT Uppsalas reporter är där är det några som berättar om sina vittnesmål och svarar på frågor, men ingen av de tillfrågade vågar ställa upp på bild.

– Man vet inte vad som kan hända då. Det verkar som att de här gängen inte har några hämningar, säger en annan boende i området.

Något som också gör många osäkra är den typen av vapen som många vittnar om att de sett en av männen springa i väg med. Många är övertygade om att det är ett automatvapen då skotten hördes så kort efter varandra.

– Det var mellan tio till femton skott, säger en man som bor på balkongen bredvid lekparken.

Se SVT Uppsalas reporter berätta om fler vittnesmål från mordförsöket i spelaren ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.