Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Brottsplats Stockholm

Mc-förare död efter krock med polisbil i Enköping

Uppdaterad
Publicerad

En man i 55-årsåldern har dött efter att han med motorcykel kolliderade med en polisbil i närheten av Fjärdhundra i Enköpings kommun på onsdagskvällen. Föraren hade tidigare försökt smita från polisen. Polisens agerande i samband med händelsen kommer att utredas.

Det var strax före klockan 20 på onsdagen som polis fick larm om en motorcykelförare som misstänktes vara påverkad av alkohol. Kort därefter fick en polispatrull syn på föraren, och försökte då få stopp på honom.

– Föraren väljer att inte stanna. Det inleds då ett förföljande som man sedan väljer att avbryta omedelbart i princip, av säkerhetsskäl, och följer i stället efter på håll, sade polisens presstalesperson Magnus Jansson Klarin.

Kolliderade med annan polisbil

Föraren svängde av på en länsväg strax utanför Enköping och strax därpå kolliderade han med en annan polisbil.

– Själva kollisionstillfället är fortsatt oklart exakt vad som har hänt. Det kommer givetvis utredas noga, säger Jansson Klarin, som inte vet om polisbilen var i rörelse vid krocktillfället.

Förd till sjukhus

Motorcykelföraren, som var hemmahörande i Dalarnas län, skadades mycket svårt i olyckan och livräddande åtgärder påbörjades innan ambulans anlände och förde honom vidare till sjukhus. Mannens liv gick dock inte att rädda och han avled av sina skador. Anhöriga är underrättade.

Polisen i bilen klarade sig undan fysiska skador.

Förundersökning har inletts

På torsdagsmorgonen meddelade polisen att de utreder ärendet som vårdslöshet i trafik och grovt rattfylleri. Nu väntar en teknisk undersökning där både polisbilen och motorcykeln är beslagtagna.

Särskilda åklagarkammaren är även informerad och en förundersökning har inletts för att utreda polisens agerande i samband med händelsen. Enligt polisen finns det i nuläget ingen misstänkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.