En man i 70-årsåldern blev angripen vid Resecentrum i går, berättar Simon Alm, ordförande för SD i Uppsala. Foto: Privat/SVT

SD-medlem slogs till marken vid Resecentrum

Uppdaterad
Publicerad

En av Sverigedemokraternas medlemmar blev slagen till marken vid Resecentrum i går, i samband med att partiet samlats för att dela ut flygblad. Det uppger partiet.

Det var en man i 70-årsåldern som ska ha fått motta ett slag i bröstet, som var så pass kraftigt att han föll till marken. I samband med det skadade han armen.

Totalt fanns sex medlemmar på plats vid Resecentrum vid 17-tiden i går, en av dem var SD:s ordförande i Uppsala, Simon Alm.

– Jag såg inte själva händelsen, men gärningsmannen gick lugnt därifrån. Då följde en av mina kolleger efter och tog en bild med sin mobiltelefon, säger Simon Alm.

Hade jackor eller banderoller

Sverigedemokraterna som samlats för att kampanja hade antingen jackor eller banderoller med SD:s logotyp.

– Vi tror att personen som utförde attacken såg att vi var från SD och att det var anledningen, men han sa inget, säger Simon Alm.

Den 70-årige mannen ska inte ha blivit allvarligt skadad.

– Han har röntgat armen och den var inte bruten. Såklart blev han chockad, det är aldrig roligt när något sådant här händer. Men han säger att han kommer att fortsätta kampanja med oss.

Alm: Polisen har fått bilden

Händelsen är enligt Simon Alm polisanmäld och polisen har fått ta del av bilden på angriparen.

– Vi är alltid noga med att anmäla, även om det inte är vanligt med den här typen av händelser. Senast var i förra valrörelsen då Pavel Gamov blev attackerad utanför valstugan. Vi vill gärna att den som kan ha sett något tipsar polisen, säger Simon Alm.

Uppsalapolisen bekräftar att en anmälan har inkommit.

– Händelsen ska ha inträffat vid 17-tiden vid Resecentrum i Uppsala. Vi har anmälan här, säger Uppsalapolisens Christer Nordström.

Enligt Christer Nordström kommer förhör hållas framöver.

– Vi ska höra de inblandade för att se om vi kan få ut uppgifter som kan leda oss till som gjort detta.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer