Bandstolen är en av platserna som får mer belysning i området Gottsunda Valsätra. Foto: Hasse Holmberg/TT

Mer gatuljus ska öka tryggheten

Boende i Gottsunda och Valsätra har efterfrågat mer belysning för att öka tryggheten. Därför installerar nu Uppsala kommun mer ljus.

I dialog med kommunen har invånarna i stadsdelarna Gottsunda och Valsätra önskat sig mer ljus i området. I projektet Gottsunda vinterljus installeras både permanent och tillfällig belysning.

Permanent gatubelysning blir det vid Bandstolens infart, torg, lokalgata, samt vid gångpassagen mellan Gottsundaskolan och simhallen.

– Vi satsar också på att installera permanent och dekorativ tillfällig vinterbelysning för att skapa trevnad på en gata som många i våra dialoger med Gottsundaborna säger att de upplever som otrygg och stökig. Vi hoppas att ljuset ska bidra till att öka trevnaden. Det är självklart inte tillräckligt, men ett viktigt bidrag till att öka tryggheten, säger projektledare Per-Erik Johansson.

Dessutom installeras tillfällig belysning av mer dekorativt slag vid bland annat Gottsunda torg och Lina Sandells park.

Belysningen är en del av kommunen satsning på området i stort.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

OROLIGHETER I GOTTSUNDA/VALSÄTRA

Mer i ämnet