Foto: Ellen Pan

Metallventil rasade ner i Charlis spjälsäng

Uppdaterad
Publicerad

Vicky Lasans tre månader gamla dotter var nära att råka ut för en allvarlig olycka i hemmet. Händelsen inträffade kort efter en renovering av familjens bostad. Nu, efter att Vicky uttryckt sin kritik i sociala medier, väljer hyresvärden EHB att agera.

Under måndagsmorgonen plockade Vicky Lasan, 31, upp sin tre månader gamla dotter Charli ut spjälsängen för att mata henne. Bara några minuter senare hörde hon ett stort brak – en tung metallventil hade rasat rakt ner i huvudändan på dotterns säng.

– Jag blev förkrossad och började tänka på vad som hade kunnat hända. Det var en tumultartad dag, jag grät väldigt mycket, säger Vicky Lasan.

”Det ska göras så billigt som möjligt”

Efter renoveringen har familjen även upptäckt lösa eluttag, trasiga lampknappar och kvarlämnade rakblad som de tror har använts vid tapetsering. Och det här är inte första gången som de upplever problem med sin hyresvärd.

– De hör inte av sig när man försöker få tag i dem. Det tar ganska lång tid att få saker reparerade, och det är ofta snabba lösningar. Det ska göras så billigt som möjligt.

Hyresvärden agerar – efter Facebookinlägget

När SVT träffar Vicky Lasan så har hon ännu inte hunnit göra någon formell anmälan till EHB. Men strax efter vår intervju hör hyresvärden själv av sig till henne och uppger att man ska åtgärda problemen i hennes lägenhet.

– Det är ju naturligtvis oerhört allvarligt. Det här är något vi får titta på nu – vad är det som har hänt, är det något som vi behöver ändra i våra rutiner, säger Carina Weir, VD för Enköpings Hyresbostäder.

Hör Vicky Lasans berättelse och hyresvärdens svar i klippet.

TIPSA OSS! Har du varit med om något liknande? Maila: uppsala@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.