Arkivbild. Almtuna både åkte ur och återvände till hockeyallsvenskan i våras, efter att Pantern tvingats lämna på grund av ekonomiska skäl. Foto: TT

Miljonskuld för Uppsalas största idrottsföreningar

Uppdaterad
Publicerad

De största idrottsföreningarna i Uppsala har skulder till kommunen. Det är Sirius fotboll, Almtuna IS, KFUM Uppsala basket herr och Storvreta IBK, som tillsammans har en skuld på över en miljon kronor.

Ishockeyföreningen Almtuna IS är den förening som har den största skulden, på över 660 000 kronor. Skulden har föreningen haft sedan i våras och ska vara återbetald i oktober.

– Det är så klart ingenting vi är nöjda med, men nu har vi hamnat här, säger Niklas Sjögren, Almtuna IS.

”Visionen är att komma ikapp”

Skulderna handlar om obetalda fakturor för lokalhyror och markeringsavgifter, något som föreningarna betalar till kommunen. När föreningar inte

Josefine Åhrman, idrotts- och fritidschef. Foto: SVT/ Stefan Larsson

  kan betala sina fakturor upprättar kommunen avbetalningsplaner.

– Deras och vår vision är att de ska komma ikapp med ekonomin och det är därför vi upprättar avbetalningsplaner. Sedan utgår vi från att man betalar sina utgifter, säger Josefine Åhrman, idrotts- och fritidschef vid Uppsala kommun.

Hör kommunen och Almtuna IS om skulderna i klippet ovan.

Största skulderna för lokalhyror och markeringsavgifter:

Almtuna IS: 663 399 kr

IK Sirius fotboll: 238 689 kr

Storvreta Innebandy 135 404 kr

KFUM Uppsala basket herr: 23 609

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.