Tre bilar stod i lågor. Foto: Utryckning Uppsala

Misstänkt anlagd brand – tre bilar stod i lågor

Uppdaterad
Publicerad

Natten till onsdagen hade bara börjat då Räddningstjänsten fick rycka ut till Sävja i Uppsala för att släcka en bilbrand. Tre bilar kom till skada i branden.

Det var tre bilar som stod parkerade längs med parkeringsgaragen på vägen Gotlandsresan i Sävja som började brinna natten mot onsdagen.

Räddningstjänsten larmades till platsen strax efter midnatt och kunde konstatera att det var en viss risk för spridning till de bostadshus som står tio meter bort från parkeringen. De lyckades få bukt med bilbranden innan den spred sig.

Vad som orsakade bilbranden är oklart.

– Först diskuterade vi att det kunde handla om mordbrand, men nu rubricerar vi händelsen som anlagd brand, säger Johan Lindén, RLC befäl vid polisen i region Mitt.

En hundpatrull fanns på plats tillsammans med polisen under natten, men inga spår kunde säkras. Det finns inte heller någon misstänkt i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.