Polisen sökte tidigare i veckan igenom den bil som senare uppges ha beslagtagits. Foto: Utryckning Uppsala

Misstänkt för inblandning i dödsskjutning släppt

Publicerad

En 22-årig man som suttit anhållen för inblandning i en dödsskjutning i Gränby 2 november har i dag släppts. Mannen är fortfarande skäligen misstänkt för medhjälp till mord, men häktas inte i nuläget.

22-åringen har suttit anhållen sedan i tisdags men släpptes under fredagen på fri fot.

– Misstankarna stannar just nu på skäligen misstänkt och vi har inte tillräckligt för att överväga en häktning av mannen. Vi har hört honom och ska följa upp dem uppgifter han lämnat, säger kammaråklagare Lise-Lotte Tegler.

Det var den 2 november som skjutningen skedde i stadsdelen Gränby. Två personer skadades och en av dem avled senare på sjukhus. Den släppta mannen har sedan tidigare förekommit i utredningen.

”Vi är fortfarande i en intensiv fas”

– Han har förekommit i utredningen från första början faktiskt och förhördes som hastigast första helgen, men det har inte varit aktuellt att ta in honom igen förrän nu, säger Lise-Lotte Tegler.

Vad händer härnäst i utredningen?

– Vi är fortfarande inne i en intensiv fas i utredningen. Vi har ingen annan anhållen just nu men vi har flera personer som vi undersöker. Nu följer vi upp olika personers agerande tiden före och efter brottet.

Den släppta 22-åringen är fortsatt skäligen misstänkt för medhjälp till mord och han förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.