Foto: SVT

Misstänkt skottlossning i Gränby – en person gripen

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett larm om en misstänkt skottlossning i Gränby greps en man i 35-års åldern efter en kort biljakt som delvis gick över cykelbanor. Polisen kunde dock inte hitta några spår av någon skottlossning i området.

Natten till torsdagen kom ett larm in till polisen i Uppsala om skottlossning i Gränby.

Ett antal polispatruller skickades ut men vid 00.30 hittades inga spår av skottlossning i området. Strax därpå skulle ett fordon stoppas för kontroll men föraren stannade inte. Efter en kortare biljakt, som delvis gick över cykelbanor, stannade föraren vid Kvarngärdesskolan och lämnade bilen till fots. Polisens hundpatrull tog upp jakten och kunde inom kort gripa en 35- årig man i närområdet.

Skjutningarna i Uppsala 2018

– Mannen misstänks för häleri, alternativt stöld och grov vårdslöshet i trafik. Han misstänks ha varit påverkad av narkotika, säger Thomas Bertze, RLC befäl region mitt.

I bilen påträffades misstänkt stöldgods i form av maskiner och verktyg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutningarna i Uppsala 2018

Mer i ämnet