På torsdagen spärrade polisen av spärrade ett område i stadsdelen Gränby i Uppsala efter en misstänkt skottlossning. Foto: Utryckning Uppsala

Skottlossning i Uppsala – polisen hittade tomhylsor på platsen

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagskvällen befann sig flera polispatruller på plats i stadsdelen Gränby i Uppsala efter ett larm om en skottlossning. En del av ett bostadsområde spärrades av och när polisen sökte med hundar fann de tomhylsor på platsen.

Larmet inkom till polisen strax före 17-tiden.

– Flera vittnen ringde till oss som sa att de sett två personer avlossa ett vapen i luften, säger Daniel Ågren, RLC-befäl vid polisregion Mitt.

Polisen spärrade av en del av ett bostadsområde kring Levertinsgatan och hundpatruller sökte efter spår.

– Polisen har också hört flera vittnen, säger Daniel Ågren.

Hittade tomhylsor

Vid 19.45 kunde polisen bekräfta att de hade hittat tomhylsor på platsen.

– Vi har hittat två stycken tomhylsor. Vi har också hävt avspärrningen efter det, säger Daniel Ågren.

Ingen person ska ha påträffats skadad och polisen har ännu inte gripit någon i samband med händelsen. Polisen har upprättat en anmälan gällande grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan.

– Som jag tolkar det grundar det sig på de vittnesuppgifter som polisen har fått från personer som de har pratat med på platsen, säger Lars Sundin, RLC-befäl vid polisregion Mitt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.