Hela 35 mils körning i lera, vatten och mörker väntar de tävlande i skogarna runt Enköping. Foto: TT

Motorcirkus drar in i Enköping

Novemberkåsan, eldprovet för alla motorcykelentusiaster, står för dörren. 93:e upplagan avgörs i Enköping i helgen med cirka 170 startande, och storpublik.

Hela 35 mils körning i lera, vatten och mörker väntar de tävlande i skogarna runt Enköping. Och hela 20.000 åskådare väntas följa tävlingarna.

– Det är cirkus, säger Lars Pärnebjörk som har hand om mediekontaktena.

Förra året skrällde Adam Andersson från Örbyhus MCK och kom tvåa i tävlingen, men i år har skador satt stopp för en start.

150 ideella

150 personer kommer att jobba ideellt under helgens motorfest. Det handlar om besiktningar, tidtagning och en rad  funktionärsuppgifter runt den nio mil långa banan.

Klockan 03.00 natten till söndag väntas första föraren gå i mål. Fram till 06.55 på morgonen har de tävlande på sig att avverka de 35 milen.

Kom tvåa 1983

Lars Pärnebjörk ser fram emot ännu en kåsa på hemmaplan och han har trevliga minnen från när tävlingen avgjordes 1983 i just Enköping.

– Jag har åkt kåsan fyra gånger och 1983 kom jag tvåa.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer