Nathalie Eriksson i Karlholmsbruk fick sin värsta mardröm besannad när hon väcktes av två inbrottstjuvar. Foto: Privat

Nathalie, 25, väcktes av okänd man i sovrummet

Uppdaterad
Publicerad

Nathalie Eriksson i Karlholmsbruk fick natten till onsdag uppleva sin värsta mardröm – hon väcktes av att en främmande person befann sig i hennes sovrum. Nu berättar hon öppet om händelsen i hopp om att få upprättelse.

– Jag betvivlar om jag någonsin kommer att kunna flytta tillbaka, säger hon.

Vid 02.20-tiden natten till onsdag vaknar Nathalie Eriksson med ett ryck. I hennes sovrum befinner sig en okänd man. I köket en annan.

Hon skriker rakt ut och de två männen flyr från bostaden.

Nathalie Eriksson beskriver händelsen som hennes värsta mardröm. Under gårdagen beslutade hon att berätta öppet om händelsen i ett Facebookinlägg. Hon säger att hon ville berätta får att få någon slags upprättelse.

– Jag betvivlar om jag någonsin kommer att kunna flytta tillbaka och det skulle vara till en obeskrivlig sinnesro och hjälp i den processen om gärningsmännen greps och jag får upprättelse.

Hon har dessutom utlyst en tipslön till dem som sett eller hört något som kan leda till ett gripande.

– På så vis kan jag få tillbaka lite av den försummade trygghet jag nu upplever.

Under onsdagen spärrade polisen av Nathalie Erikssons hus för teknisk undersökning och en anmälan om försök till grov stöld har upprättats.

Enligt polisen i Norduppland sker många bostadsinbrott i hela Uppsala län just nu, flera i veckan.

Läs Nathalies egna ord om händelsen här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.