Nazister dödshotade Uppsalapolitiker

Uppdaterad
Publicerad

Det var i fredags som Västgöta Nation utrymdes efter larm om dödshot mot en Uppsalapolitiker som befann sig på platsen. En polisutredning pågår men i nuläget finns inga misstänkta personer som ligger bakom hoten.

Mailet som skickades till Uppsalapolitikern innehöll rasistiska hot som beskrev hur de skulle skjuta, knivhugga och spränga politikern, skriver Uppsalatidningen i en artikel.

Polisen kallades till Västgöta Nation och den hotade politikern fick eskort därifrån.

– Vi kan bekräfta att det handlar om olaga hot och den hotade politikern har förhörts av polisen. Politikern har också fått kontakt med en person som arbetar med personskyddsfrågor, säger Christer Nordström, presstalesperson vid Uppsalapolisen.

I samband med demonstration

Det var också i lördags som polisen i Stockholm grep 40-talet nazister under en demonstration på Medborgarplatsen. I samband med den skickades ett mail med mordhot till Uppsalapolitikern. Mailet är polisanmält.

Den hotade politikern har tidigare utsatts för dödshot och rasistiska påhopp.

Vi har sökt Uppsalapolitikern för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.