Norrskenet i Skutskär syntes mellan kl.21 och kl.22. Foto: Patric Norlin

Norrsken över Uppsala län – ”Har längtat”

Uppdaterad
Publicerad

På Gräsö, i Skutskär, i Järlåsa och i Uppsala. Igår kunde kvällspigga länsbor njuta av det gröna skenet från norr. Och det var det flera som gjorde.

”Det var första gången jag fotade norrsken. Har längtat efter att få uppleva det och fota.” säger Eva Sjöberg som har sommarboende på Gräsö. Foto: Eva Sjöberg, Gräsö

– Det var första gången jag fotade norrsken. Har längtat efter att få uppleva det och fota, säger Eva Sjöberg som har sommarboende på Gräsö.

Hon lyfte kameran mot himlen mellan kl.21 och kl.22.

Patric Norlin fångade Norrskenet vid Ytterharnäs mellan Skutskär och Furuvik i Norduppland. Foto: Patric Norlin

Samma tid befann sig även Patric Norlin ute med en kamera, men på en helt annan plats. I Ytterharnäs mellan Skutskär och Furuvik.

– Det var första norrskenet för mig i höst, det har varit molnigt de tidigare gångerna det har varit norrsken under hösten. Det var skoj att det vart så bra i går, var uppe i Senja i nord Norge och plåtade lite norrsken i höstas också, men det är alltid skoj när det dyker upp hemma.

Norrskenet över Uppsala fångades av Temo Rannskot vid 19-tiden. Foto: Temo Rannskot

Temo Rannskot, som bor i både Öregrund och i Uppsala, befann sig i stan när han riktade linsen mot det gröna skenet bakom kyrkspirorna redan vid 19-tiden.

– Det var tredje gången jag fotade norrskenet. Med ögonen ser man det endast lite det är kamerans teknik som får fram de fina färgerna!

Norrsken med Gamla Uppsala kyrka i förgrunden. Foto: Mark Harris

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.