Nu börjar nedräkningen till sista april-firandet i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

Den traditionella klockan som markerar Valborgsankomsten har nu installerats på Carolina Redivivas balkong. Uppsalas största firande har blivit inställt de senaste två åren och nu kommer det tillbaka – till mångas glädje. 

Den traditionsenliga klockan som räknar ner till sista april-firandet i Uppsala har nu installerats. I vanlig ordning har den placerats på balkongen till Carolina Rediviva i centrala Uppsala.

– Det känns trevligt att det kommer tillbaka efter pandemin och att få göra den här installationen igen, säger David Hansson.

Sista april 2022

Klockan räknar ner till kl 15:00 den 30 april – den tid då rektorn på Uppsala universitetet vinkar av alla som samlats utanför Carolina Rediviva för att välkomna våren.

– Det är ett bra sätt att få folk tänka att sista april börjar närma sig, det känns väldigt bra att kunna fira igen, säger Viveka Stolt, kommunikatör vid Uppsala universitet.

I klippet ovan: 16:04:57:08.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sista april 2022

Mer i ämnet