Här bötfäller polisen första bilisten på Kungsgatan

Uppdaterad
Publicerad

Uppsala kommun har satt upp nya skyltar i korsningen Kungsgatan-Vaksalagatan. Polisen bedömer att skyltningen nu är tillräcklig och under måndagen delades den första boten ut.

I början av januari trädde genomfartsförbudet på Kungsgatan i centrala Uppsala i kraft. Den nya regeln innebär att bilister måste svänga ner på Vaksalagatan om de färdas på Kungsgatan. Polisen menade dock att skyltningen var för dålig och med anledning av det bötfällde man inga bilister trots att förbudet börjat gälla.

– Vi har haft en bra dialog med polismyndigheten och är väldigt glada att de kommer att övervaka den här korsningen nu, säger Christer Åkerlund, trafikingenjör vid Uppsala kommun.

Uppsala kommun har satt upp nya skyltar, i båda riktningarna, och polisen tycker att det ser bättre ut. När SVT var på plats delades också den första boten på 1 000 kronor ut.

I klippet: Här bötfälls den första bilisten på Kungsgatan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.