Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: Se studentnationen ta emot den sista leveransen av bubbel. Foto: Evindar Akdogan / SVT

Uppladdningen för sista april: Här anländer tusentals flaskor skumpa

Uppdaterad
Publicerad

Stockholm nation är en av de studentnationer i Uppsala som har så kallad champagnegalopp på sista april. Nu har sista lasten av flaskor med bubbel anlänt.

Årligen anordnar Stockholms studentnation i Uppsala champagnegalopp under sista april-firandet. Champagnegalopp är en tradition i Uppsalas studentliv på sista april som går ut på att man dricker champagne eller mousserande vin vid någon av studentnationerna direkt efter mösspåtagningen vid Carolina Rediviva. Namnet kommer från att man traditionellt sett ska springa från mösspåtagningen till en nation.

I år har Stockholms nation totalt köpt in 4 000 flaskor bubbel – och trots det tuffare ekonomiska läget har inköpet av flaskor inte förändrats. De sista flaskorna anlände under måndagen.

– Valborg är inte ett vinstdrivande projekt för oss, det handlar mer om att ge tillbaka till studenterna, säger Joakim Elmström, förstekurator på Stockholms nation.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sista april i Uppsala 2023

Mer i ämnet