Vem har dekorerat en busshållplats med bullar och bröd? Hör hur UL tänker i klippet. Foto: Maria Mattsson

UL: Vem har brödbombat vår busskur?

Uppdaterad
Publicerad

När Maria Mattsson tidigt på söndagsmorgonen passerade busshållplatsen vid Sverkerskolan fick hon se en annorlunda syn. Hela bänken inne i busskuren var dekorerad med bullar och bröd. Och det är inte första gången det sker i Uppsala.

– Många på sociala medier gnäller över bänken, men jag tycker att det är roligt. Det såg ut att ligga mycket arbete bakom, säger Maria Mattsson.

För drygt en månad sedan dekorerades återigen en busskur i Bergsbrunna med kanelbullar och skivor av vitt bröd. Nu var det dags för nästa bänk, och det ser ut att finnas ett samband mellan de båda.

– Buss nummer nio går förbi de båda busskurerna, så det kan vara att den som dekorerat bänkarna åker den linjen, säger Maria Mattsson.

UL är ovetandes

UL, som har ansvar för busskurerna i fråga, är ovetande om vem som har åstadkommit ”konsten”. Det är inte heller de själva som har städat busskuren ren från bröd och bullar.

– Det är vårt ansvar att se till att busskurerna kan användas, oavsett om det handlar om bullar eller om de är trasiga på annat sätt, säger Nikodemus Kyhlén, marknadschef på UL.

Vet du mer om bröden på busskuren, vem som ligger bakom ”konsten” och varför? Tipsa oss på uppsala@svt.se

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.