Foto: SVT

Ny insats mot missbruket vid Resecentrum

Uppdaterad
Publicerad

Drygt tio gripna och ett 20-tal orosanmälningar till socialtjänsten – det blev resultatet av polisens andra insats mot heroinmissbruket vid Resecentrum i Uppsala.

Natten mellan måndag och tisdag gjorde polisen och socialtjänsten ännu en särskild insats mot heroinmissbruket vid Resecentrum i Uppsala. Fyra personer greps för narkotikaförsäljning och tolv personer är misstänkta för narkotikabrott eget bruk.

– Alla som misstänks för narkotikabrott eget bruk är 17 år eller yngre, säger Jonas Partheen som är polisens presskommunikatör.

Många från andra kommuner

Socialtjänsten gjorde 21 orosanmälningar.

– Ungefär en tredjedel var hemmahörande i Uppsala. Det är många som kommer från andra kommuner, säger Eva Köpman som är avdelningschef på Socialförvaltningen ungdom i Uppsala.

Dessutom upptäcktes två fall av missförhållanden i placeringen av ensamkommande i familjehem.

”Samverkan en grundbult”

- Det är samverkan som är grundbulten i att resultatet av insatsen blev så bra, säger Jale Poljarevius, lokalpolisområdeschef Uppsala/Knivsta på polisens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.