Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ny mottagning ska hjälpa kvinnor ur prostitution: ”Måste arbeta brett” Foto: SVT/Antonios AntoniadisVisa alla (2)
Visa alla (2)

Ny mottagning ska hjälpa kvinnor ur prostitution: ”Måste arbeta brett”

Uppdaterad
Publicerad

På Ebbamottagningen i Uppsala görs en ny satsning för att hjälpa framförallt kvinnor som har utsatts för sexuell exploatering. Mottagningen ligger på Samariterhemmet och är specialiserad för personer som skadar sig med sex, fått ersättning för sexuella tjänster eller utsätts för människohandel.

Den nya mottagningen har tagit emot stöd från Uppsala kommun och har redan nu inlett arbetet.

– Vi erbjuder bland annat råd, stöd och motiverande samtal. Det är den första mottagningen i Uppsala för den här typen av utsatthet, säger Charlotte Engel, verksamhetschef.

Både kvinnor och män

Satsningen riktar sig mot både utsatta kvinnor och män som antingen köpt sex eller använder sex på ett destruktivt sätt. I Malmö finns redan ett projekt där de båda målgrupperna får hjälp på samma mottagning och Charlotte Engel tror att det kommer att fungera i Uppsala också.

– För oss är det viktigt att hjälpa både kvinnor och män, men vi kommer såklart att tänka på det logistiska så att det inte krockar, säger Charlotte Engel.

Se klippet ovan för att höra mer om satsningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.