Foto: Karavan

Ny park invigd i Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

Uppsala har fått ett tillskott på parksidan. Under onsdagen invigdes Solvallsparken i Rosendal av kommunalrådet Maria Gardfjell (MP).

En del av parken, en lekpark, invigdes redan i fjol men nu är hela aktivitetsparken där det finns en rad olika ytor, klättervägg, tennisvägg, beachvolleybollplan, minibasket, bordtennis och mera, invigd.

– Att leka utomhus är en allt hetare trend. I Solvallsparken blir alla slags sporter lek. Något som kommer locka barn, ungdomar och säkert också vuxna som är leksugna, säger Maria Gardfjell (MP) kommunalråd för miljö och klimat i ett pressmeddelande.

I parken finns även plats för vila och rekreation med en solläktare och uterum med enskilda soffor.

Ny stadsdel

Parken är en del av utbyggnaden av Rosendal där man nu har inlett etapp två.

– Sport och utomhuslek är en viktig profil för stadsdelen som växer fram mellan två naturreservat, säger Maria Gardfjell (MP).

Stadsdelen Rosendal är Uppsalas största stadsbyggnadsprojekt och kommer inrymma 2.500 bostäder samt universitetslokaler, kontor och skolor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.