Foto: SVT

Ny riktad polisinsats vid Resecentrum

Publicerad

20 gripna varav 11 narkotikapåverkade. Det blev Uppsalapolisens facit efter ännu en riktad insats mot drogmissbruk vid Resecentrum i Uppsala.

Det var i måndags kväll som polis och socialtjänst på nytt en riktad insats mot drogmissbruket vid och omkring Resecentrum i Uppsala. Senast var i början av mars.

– Vi kan identifiera cirka hundra missbrukare och för vår stad är det väldigt mycket på en begränsad yta. Det är nog tjugo år sedan det fanns en grupp som missbrukade heroin i den här omfattningen senast, sade Daniel Larsson, poliskommissarie, då till SVT Nyheter Uppsala.

Läs mer: Riktad insats mot heroinmissbruk

20 gripna

Under måndagen greps 20 personer. 11 testades positivt för droger, samtliga var i åldrarna 16 till 18 år. Det skriver polisen på sin hemsida. Socialtjänsten, som också deltog i aktionen, skrev 17 orosanmälningar och hittade också tre fall av missförhållanden vad det gäller placeringar av ensamkommande.

– Det här var den tredje insatsen i samverkan med Socialtjänsten och vi är väldigt nöjda med samarbetet som vi nu märker börjar ge effekter bland ungdomarna, säger Anders Nilsson, polisens insatsledare till polisens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.