Här berättar Niklas Kraft, chef på Polisens sexualbrottsgrupp i Stockholm, om det viktiga tips som ledde fram till gripandet av den misstänkte våldtäktsmannen. Foto: Brottsplats sthlm

Nytt spår i jakten på våldtäktsman

Uppdaterad
Publicerad

För två veckor sedan utsattes en kvinna för en överfallsvåldtäkt i Täby norr om Stockholm. Bevis binder ihop händelsen med ett liknande brott i Uppsala.

– Det har säkrats spår i Täbyärendet som kan länkas till ett ärende i Uppsala sommaren 2018, säger Anna Penrell, handläggare vid polisen i Stockholm.

Hotades med kniv

Det var vid 19-tiden på söndagskvällen den 28 juni som en kvinna ska ha hotats med kniv och utsatts för en våldtäkt i Skavlötens friluftsområde i Täby kommun.

Två veckor senare kunde utredarna se en koppling till det gamla fallet i Uppsala och Stockholmspolisen har nu tagit över Uppsalas utredning.

– Det är en liknande händelse som hittills inte klarats upp, säger Anna Penrell.

När och var inträffade den?

– Det kan jag inte gå in på.

Vad gör ni i ärendet nu?

– Vi har fått in en del tips som vi hanterar, men vill gärna ha in fler tips från allmänheten – så mycket mer kan jag inte berätta, säger Anna Penrell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.