OD sjunger in våren från Carolina även nästa år

Publicerad

Nu är det klart – manskören OD från Uppsala möter det enorma publikhavet vid mösspåtagningen även på sista april 2018.

Att höra Orphei Drängar sjunga in våren är för många ett måste på sista april. Konserten har hållits i Universitetsaulan sedan början av 60-talet, men när aulan renoverades flyttades den till trappan på Carolina Rediviva under två år.

Nu är aulan färdigrenoverad, men på sista april 2018 sjunger OD återigen vid Carolina.

– Jag tycker det är kul, kul att se folkhavet som är med och firar in våren. Vi får en helt annan publik och når ut till så många fler, även ungdomar och studenter, säger Jacob Risberg som är pressansvarig och själv sångare i OD.

35.000 i publiken

Uppskattningsvis har 35.000 personer samlats för mösspåtagningen på Carolinas balkong de senaste åren. När OD tar ton stannar de flesta kvar och lyssnar.

– Tidigare år har det tömts på folk väldigt snabbt. Det blir inte den här hetsen efteråt för dem som ska springa vidare på galopp, menar Jacob Risberg.

Det är dock inte bestämt att evenemanget flyttas permanent.

– Eftersom det hela tiden sker i samarbete med universitetet, så kommer nog projektet utvärderas av båda parter efter varje sista april, säger Jacob Risberg.

Däremot flyttar Capricen tillbaka till Universitetsaulan efter förra årets gästspel på IFU Arena. Det blir som vanligt fem konserter kommande helg, den 9-10 december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sista april 2017

Mer i ämnet