Skolans varning: Man försökte locka med sig barn i bilen

Uppdaterad
Publicerad

Med pengar till godis uppges en okänd man ha försökt lura med sig två mellanstadieflickor till bilen. Händelsen, som ägde rum i närheten av Sunnerstaskolan, beskrivs som ”allvarlig” av skolans rektor.

– Även om det hänt utanför skoltid tyckte vi att det är såpass allvarligt att vi ville informera vårdnadshavarna, säger Catarina Eriksson.

Det var på tisdagseftermiddagen som en man ska ha tagit kontakt med två tjejer i mellanstadiet på en matbutik i närheten av Sunnerstaskolan, vilket UNT var först med att berätta. Mannen ville att flickorna skulle följa med till hans bil där han sa sig ha pengar till godis. När flickorna sa nej gick mannen till sin bil och hämtade en 10-krona som han gav till en av dem.

Skolan kontaktades av en av flickornas vårdnadshavare som berättade om det inträffade. I ett meddelande som rektorn har skickat till skolans vårdnadshavare, personal och lärare beskrivs händelsen.

– Även om det hänt utanför skoltid tyckte vi att det är såpass allvarligt att vi ville informera vårdnadshavarna, säger Catarina Eriksson, rektor på Sunnerstaskolan.

Efter tisdagen har lärarna pratat med alla elever om vikten av att inte följa med en okänd person eller ta emot saker av främlingar. Även föräldrarna har ombetts att prata med sina barn.

Catarina Eriksson har ingen information om att något liknande ska ha inträffat tidigare vid skolan. En av elevernas föräldrar kommer att göra en polisanmälan, enligt rektorn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.