En lastbil välte tidigt på onsdagsmorgonen i järnvägsviadukten på Stockholmsvägen i Bålsta. Olyckan orsakade stopp både på väg och järnväg. Foto: TT

Olycka med lastbil orsakade stopp i Bålsta

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil välte och blockerade Stockholmsvägen vid järnvägsviadukten i norra Bålsta. Olyckan orsakade även stopp i tågtrafiken under ett par timmar.

Olyckan inträffade vid 04.45 på onsdagsmorgonen på väg 545, vid järnvägsviadukten där Stockholmsvägen övergår i Enköpingsvägen, i norra Bålsta.

– Det var en lastbil som körde med flaket uppe och fastnade med flaket i viadukten. Flaket åkte av och bilen hamnade på sidan och blockerade hela vägen, säger Tony Frank som är ledningsbefäl vid Storstockholms räddningscentral.

Bärgningsarbetet pågick fram till 9-tiden. Därefter uppmanades trafikanter att passera med försiktighet på grund av saneringsarbete på platsen.

Stopp i tågtrafiken

Eftersom olyckan inträffade i en järnvägsviadukt påverkades även tågtrafiken som var helt avstängd under ett par timmar då man kontrollerade bron. Vid 07 kunde tågtrafiken komma igång igen.

– Det blir så klart vissa följdförseningar, säger Morgan Lindström på SJ:s pressjour.

Ingen person ska ha kommit till skada vid olyckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.