Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera boenden i området Sävja är oroliga efter måndagskvällens skottlossning: ”Man går ju inte ut på kvällarna så visst är man orolig” Foto: Kristian Östlund/SVT

Oro bland boende i Sävja efter gårdagens skottlossning – ”Går inte ut på kvällarna”

Publicerad

Måndagskvällens skjutning har skapat oro bland grannar och närboende i Sävja. En boende beskriver samma rädsla som förra gången det sköts i området.

Lugnet råder på ytan, men dagen efter skottlossningen är det flera som uttrycker oro över vad det är som händer i Sävja.

En kvinna som bor en bit ifrån området där tomhylsorna hittades känner oro efter det som hänt, inte minst för att hon har barn.

– Jag tyckte det var väldigt otäckt när jag vaknade och såg om det här på nyheterna. Jag gick ut och såg en polis med hund som undersökte gården. Då blev man ju rädd, säger kvinnan, som vill vara anonym.

Hon har bott länge i Sävja och sett kriminaliteten förändras över tid.

– När jag flyttade hit var det blottare och fönstertittare som man varnade för. Och nu är det skjutningar, konstaterar hon.

Minns skotten förra året

Ytterligare en närboende minns även skottlossningen som skedde i november i Sävja. Och nu väcks känslorna till liv igen.

– För mig blev det traumatiskt, det som hände. Det kommer så nära inpå. Det känns obehagligt, säger Kim, som inte vill uppge sitt efternamn.

Hon funderar ibland på att flytta från Sävja.

– Men vilken plats ska man välja i dagsläget? Sånt här händer ju överallt, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.