Badmästaren Leon Keusseyan tror att ungas simkunskaper kan ha minskat i landet men säger att bassängen på Fyrishov är konstant bevakad. Foto: SVT

Oro för fler drunkningar när badsäsongen börjar

Uppdaterad
Publicerad

Svenska Livräddningssällskapet varnar för att simkunnigheten bland barn och unga kan ha försämrats under pandemin då många simhallar haft stängt.

På Fyrishov i Uppsala är personalen medveten om riskerna.

– Vi har alltid två badvakter vid bassängen, vi släpper aldrig bevakningen, säger Leon Keusseyan, badmästare vid Fyrishov.

När sommarvärmen kommit till Uppsala fylls badplatserna av många badsugna barn och ungdomar. Men det finns en rädsla att vissa som tidigare lärt sig simma har tappat delar av sin vattenvana när de inte har kunnat simträna under pandemin.

Coronaviruset i Uppsala

– Det var lite oroligt i början ifall Millie skulle komma ihåg allt hon lärt sig förra året, säger Viveca Elf som är på badet tillsammans med sin dotter.

Hör fler röster från badbesökare i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Uppsala

Mer i ämnet