En till sjukhus efter brand i flerfamiljshus centrala Enköping

Publicerad

På fredagsförmiddagen brann det i ett tvåvåningshus i centrala Enköping. Branden startade i en av lägenheterna i huset, och ett tag fanns det spridningsrisk till resten av huset. De boende kunde ta sig ut på egen hand, och en person fick föras till sjukhus.

Larmet kom till SOS vid klockan 10.45 på fredagsförmiddagen. Räddningstjänsten hade flera enheter på plats, med omkring 25 brandmän.

– Vi har konstaterat en utvecklad brand i en lägenhet med rökutveckling i övriga huset, säger Tommy Wållberg, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral, vid 11-tiden.

Boende kunde ta sig ut

I samband med branden kunde de som befann sig i huset ta sig ut självmant. Ambulans fanns på plats för att undersöka de boende. En person fick föras till sjukhus.

– En person har undersökts av ambulanspersonal och fick följa med dem till sjukhuset. Men jag vet inte vilken typ av skador det eventuellt rör sig om, säger Per Pettersson, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral.

Omkring klockan 11.45 meddelade räddningstjänsten att branden var släckt.

– Nu kommer vi att fortsätta med eftersläckningsarbete och undersöka huset med värmekamera för att säkerställa att branden inte tar fart igen, säger Per Pettersson.

I nuläget är det för tidigt att säga vad som orsakat branden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer