Foto: TT

Pavel Gamov till attack mot SD-ledningen

Uppdaterad
Publicerad

Pavel Gamov hoppade av Sverigedemokraterna efter påtryckningt från partiet i höstas. Då anklagades han för att ha betett sig illa på Rysslandsresa. Nu slår han tillbaka med egna anklagelser.

I en artikel i Aftonbladet gick Pavel Gamov, numer politisk vilde i riksdagen, till hårt angrepp mot sitt forna parti. Han påstår sig ha bevis för bland annat flera våldtäkter och förskingring av skattemedel. Han liknar också Sverigedemokraterna vid en sekt och säger att han under året tänker avslöja mer detaljer i en bok han planerar att släppa.

När SVT Nyheter Uppsala når Pavel Gamov säger han så här.

– Det är upp till domstolar, polis och rättsväsendet att avgöra om det går att lagföra någon för alla de här saker jag tycker att jag har bevis för. Det är inte upp till mig att avgöra, säger han.

Borde du inte polisanmält de här lagbrotten tidigare? Behövdes det hot om uteslutning för att du skulle gå ut med den här informationen?

– Jag har ju själv varit marinerad i det här sekteristiska partitänket att allt ska tas internt. Men jag har gjort vissa anmälningar. Jag har hjälpt en tjej anmäla en våldtäkt och jag har anmält en person inom SD Uppland för hot, en anmälan som lades ner. Jag borde såklart anmält fler saker. Men myndigheter och media anses vara fiender till partiet och jag följde helt enkelt den linje som partiledningen ville att alla skulle följa. Att allt skulle tas internt, säger Pavel Gamov.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer