En man gick genom isen. Personalen i Fjällnora vill inte att fler följer efter och varnar för den tunna isen. Foto: Fjällnora friluftsgård

Person har gått genom isen i Fjällnora

Uppdaterad
Publicerad

Just nu vårdas en person efter att gått ner i en isvak i Fjällnora utanför Uppsala. Ambulanshelikopter är på plats men skadeläget är okänt.

Klockan 11.26 inkom larmet om att en man gått ner sig i en isvak på sjön Trehörningen utanför Fjällnora. Räddningstjänsten lyckades få upp mannen ur det iskalla vattnet utan att behöva ta till dykare.

– Vi drog på och kunde vara där ganska snabbt. 11.42 var vi där och ytlivräddarna lyckades få upp personen. Vi hade dykare på väg men de behövdes inte den här gången, säger Emil Skoglund, ledningsoperatör på Storstockholms räddningscentral.

Mannen fördes med helikopter till Akademiska sjukhuset för vård. Strax före klockan 16 meddelades det att mannens tillstånd är stabilt men livshotande och att han vårdas på intensivvårdsavdelningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.