Mordmisstänkt släppt – kvinna avled på sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Den man som misstänks för mord efter att en kvinna inkommit till sjukhus i Uppsala med skador och sedan avlidit – är försatt på fri fot. Brottsmisstankarna är dock inte avskrivna.

Den misstänkte försattes på fri fot på fredagskvällen, den 29 april. ”Förundersökningen pågår och det innebär att det finns en kvarstående misstanke som dock inte är så stark att att det finns skäl att begära honom häktad” skriver den ansvarige förundersökningledaren kammaråklagare Annika Bokefors i en kommentar till SVT Uppsala på lördagen.

Ska ha skett i en bostad

Fredagen 22 april kontaktades polisen av sjukvården i Uppsala då en kvinna inkommit med skador och under helgen avled kvinnan. I onsdags frihetsberövades en misstänkt och mannen anhölls sedan som skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden.

– Det är tidigt i utredningen men vi har gjort en brottsplatsundersökning i bostaden och ska hålla förhör. Den misstänkte och målsäganden var inte okända för varandra men jag kan inte gå in på vilken relation de hade, säger Jonas Eronen, presstalesperson på Uppsalapolisen.

Enligt polisen ska det misstänkta brottet ha ägt rum i en privatbostad belägen en bit utanför Uppsala.

Anhöriga är underättade.

Texten har uppdaterats.

I klippet: Hör polisens presstalesperson om utredningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.