Vid lunchtid bärgades lastbilen från olycksplatsen. Foto: SVT

Person påkörd vid Engelska parken

Uppdaterad
Publicerad

En person har blivit påkörd vid Engelska parken i centrala Uppsala. Enligt räddningtjänsten blev personen påbackad av en lastbil.

– Vi har just kommit fram till platsen och enligt de initiala uppgifterna är det en person som blivit påbackad, säger Peter Tistam vid Storstockholms räddningscentral vid 10-tiden.

Olyckan inträffade på en cykelväg mellan Engelska parken (Humanistiskt centrum) och Carolinaparken strax innan klockan 10 på tisdagsförmiddagen. Vid 10.15-tiden uppger räddningstjänsten att personen förts till sjukhus för vård.

– Det är en person som varit klämd under en lastbil tillsammans med en cykel, så vi har varit där och hjälpt till att få loss personen, säger Mattias Häglund vid Storstockholms räddningscentral.

Foto: SVT

Vid 10.30-tiden är polisen kvar på olycksplatsen.

– Personen fördes ganska snabbt med ambulans till Akademiska sjukhuset men jag har inga uppgifter om skadeläget, säger Per Bjurström, rlc-befäl vid Region Mitt.

Polisanmälan

Finns det någon misstanke om brott?

– Det kommer att skrivas en polisanmälan men jag vet inte vad den kommer att rendera i, om det blir en trafikolycka eller något annat, det har jag inga detaljer om.

Enligt polisen är det en person i 70-årsåldern som blivit påkörd. Inte heller räddningstjänsten har uppgifter om skadeläget.

Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.