Foto: SwecoVisa alla (2)
Visa alla (2)

Plan för Enköpingsgropen lagd

Uppdaterad
Publicerad

Tio våningar högt, ett femtiotal lägenheter och butiksytor i botten. Det är planen för den tidigare omtalade gropen i Enköping.

Planen är lagd av byggföretaget PEAB som vill bygga et tio våningar högt hus, med ett femtiotal lägenheter och ytor för butiksverksamhet. Det rapporterar Enköpingsposten.

Tio våningar högt

Om förslaget skulle gå igenom hos kommunens plexutskott i januari innebär bygget att Enköping kommer få en ny profil i stadsbilden, då byggnaden med sina tänkta tio meter skulle vara en av de högsta i centrumkärnan.

Gropen har under en längre tid varit kraftigt omdiskuterad, då Enköpingsborna menat att kommunen inte nyttjat den mark tillräckligt då den länge nu stått obrukad.

Processen kan starta i januari

Den 11 januari ställs frågan om processen ska starta, och byggföretaget säger sig vara redo att starta byggandet så snart som möjligt efter det. Detta förutsätter dock att alla bygglov och alla detaljplaner godkänts. Även de boende i området måste få sin röst hörd i ärendet.

På tomten stod tidigare Enköpings Stadshotell, kallat Statt. En verksamhet som rivdes 2010.

Positiva till förslaget

Anders Wikman, ordförande i plexutskottet i Enköping, säger till Enköpingsposten att han är positiv till förslaget.

– Vi har sörjt i fem år att Statt revs, nu är det hög tid att gå vidare, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer