Foto: Utryckning Uppsala

Polis skadad i Valsätra – slagen med glasflaska i huvudet

Uppdaterad
Publicerad

När polisen stoppade en bil i Valsätra träffades en av poliserna av en glasflaska i huvudet. Polismannen fördes till Akademiska sjukhuset för vård.

Händelsen inträffade på Bandstolsvägen i samband med att polisen stoppande en bil.

– Det var nog en vanlig rutinkontroll, säger Johan Lindén, RLC befäl på polisen.

Skadorna bedöms vara lindriga men polisen blödde från huvudet. Den skadade polisen kördes till Akademiska sjukhuset för vård.

– Vi ville inte släppa in en ambulans så vi körde med polisbil till sjukhuset, säger Johan Lindén.

Polisen hade under kvällen haft en planerad insats i området. Enligt polisen var det en del av insatsen mot organiserad brottslighet som kallas Operation Lynx.

Flera patruller var på plats i området under kvällen eftersom det var stökigt på platsen.

”Det är fruktansvärt”

En person har gripits men det är oklart om brottet kommer att rubriceras som våld mot tjänsteman eller grov misshandel.

Är den här typen av händelser vanliga?

– Tyvärr är det relativt vanligt vi får sten och annan bråte kastad mot oss. Det är fruktansvärt. Vi vill också komma hem till våra familjer efter jobbet, säger Johan Lindén.

Tidigare i veckan kastades sten och glasflaskor mot polisen i samband med att en man greps misstänkt för mordförsök efter att två personer skjutits på Kvarngärdet.

– Det är oklart i nuläget om det finns något samband med den händelsen, men vi kommer att titta på det, säger Daniel Ågren, befäl på polisens ledningscentral.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.