Polis sköt mot bil under fordonskontroll i Enköping

Uppdaterad
Publicerad

En bilförare i Enköping försökte köra på en polis i samband med en fordonskontroll under natten mot lördag. Polisen avlossade då skott mot bilen för att få föraren att stanna.

– Polisen ska ha siktat mot hjulhuset för att försökta stoppa bilen helt enkelt, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson vid polisregion Mitt.

Föraren skadades inte men en polis har fått lindrigare skador i samband med händelsen, men kunde fortsätta arbetet under kvällen och behövde inte uppsöka sjukhus.

Föraren utreds för mordförsök och grovt vapenbrott. Särskilda åklagarkammaren kommer utreda polisens agerande, vilket är rutin när polisen avlossar sitt tjänstevapen.

En person anhållen

Polisen kunde i samband med händelsen gripa en man som senare under lördagen anhålls. Ytterligare en man som befann sig på platsen är anhållen men i sin utevaro.

I samband med händelsen genomsöktes bilen vilket ledde till att båda männen också är misstänkta för grovt vapenbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.