Bild från en av bränderna i Gottsunda under fredagskvällen. Foto: Utryckning-Uppsala

Polisen beskriver natten som lugn

Uppdaterad
Publicerad

En bilbrand i Valsätra och en anlagd brand i ett soprum i Gränby. Det blev nattens facit efter en orolig helg.

– Jag skulle säga att natten har varit ganska lugn, berättar Uppsalapolisens vakthavande befäl Torsten Hemlin.

Den gågna helgen har varit rejält stökig med flera bränder och även stenkastning i Gottsunda/Valsätra, Gränby och Stenhagen. Därför anser polisen att en natt med endast två misstänkt anlagda bränder är att betrakta som lugn.

Oroligheter i Uppsala

En gripen för förberedelse till grov skadegörelse

Det var strax före klockan 23 som räddningstjänst larmades till Bandstolsvägen i Valsätra där en bil stod i brand. Ett tag senare fick de åka till Gränby för att släcka en brand i ett soprum.

I Gottsunda greps under natten en 17-årig kille misstänkt för att ha förberett sig för att tända eld på en bil. Han släpptes efter förhör, men misstankarna om förberedelse till grov skadegörelse kvarstår.

Ytterligare brand

Vid 07-tiden på måndagsmorgonen totalförstördes ytterligare en bil i en brand på Bandstolsvägen i Valsätra. Bilen stod nära andra bilar, men räddningstjänst lyckades släcka elden innan den han sprida sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Oroligheter i Uppsala

Mer i ämnet