45 paket med narkotika. Foto: Tullverket

Polisen har räknat klart: Knarkbeslag värt mångmiljonbelopp

Uppdaterad
Publicerad

Nu har polisen släppt uppgifter om hur mycket knarkbeslaget i julhelgen kan vara värt: mellan 20-30 miljoner kronor i försäljningsledet. Det rapporterar UNT i dag.

Det var i mellandagarna som polisen slog till mot två adresser i Uppsala, vilket resulterade i ett rekordstort beslag av narkotikaklassade preparat. Uppskattningsvis handlar det om drygt ett halvt ton. Vad exakt det är för tabletter vill polisen inte gå in på, men enligt UNT:s uppgifter ska det bland annat handla om läkemedlet Tramadol.

Två män sitter häktade misstänkta för narkotikabrott. Båda förnekar brott. Från åklagarhåll hoppas man att tillslaget satt knarkförsäljning i gungning i Uppsala:

– Vi hoppas att den här kriminella grupperingen inte kan fortsätta sin verksamhet, säger kammaråklagare Michael Ehrencrona till UNT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.