Vid en insats på en adress i Heby kommun blev en man i 20-årsåldern skjuten av polis. Foto: SVT/Google

Man skjuten av polis – anhållen för våld mot tjänsteman

Uppdaterad
Publicerad

Under ett ingripande i Heby kommun vid 15-tiden på måndagseftermiddagen öppnade polisen verkanseld mot en man i 20-årsåldern. Mannen ska ha träffats i armen, och är nu anhållen på sannolika skäl misstänkt för våld mot tjänsteman.

Den unge mannen fick vård av ambulanspersonal på plats och fördes senare till sjukhus. Enligt polisen var mannen vaken och talbar, men hade vid transporten till sjukhus ”oklara skador”.

På tisdagen berättade åklagare Karin Koci att mannen sitter anhållen och att brottsrubriceringen ändrats från mordförsök till våld mot tjänsteman.

– Det beror på de uppgifter vi fått ta del av. Senare under utredningen kan rubriceringen ändras igen, vi håller förhör med vittnen nu och har fått en ganska god bild av händelseförloppet, säger Karin Koci, åklagare på Särskilda åklagarkammaren.

Ärendet utreds hos den särskilda åklagarkammaren eftersom en verkanseld avlossats. Det innebär att polisens val att avlossa skott också är föremål för utredningen.

Ingripandet gällde en handräckning, enligt Tobias Ahlén, presstalesperson vid polisen. Han vill inte uppge vad som föranledde att polisen öppnade eld.

Rör det sig om ett hotfullt utfall mot polisen eller har någon polis blivit skadad?

– Hur det gått till kan jag inte svara på, men jag har inga uppgifter om att någon polis ska ha skadat sig, säger Tobias Ahlén.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer