En bil har kört av vägen vid rastplatsen vid Mora stenar. Foto: Utryckning Uppsala

Körde av vägen vid rastplats – jagades av polis

Uppdaterad
Publicerad

Polisen letade på torsdagskvällen efter en person i skogen i närheten av rastplatsen vid Mora stenar utanför Uppsala. Detta efter att polisen följt efter föraren på E4.

Polisen ville få stopp på en bil på E4:an och började köra efter en förare vid 17.30 på torsdagskvällen.

Efter två minuter tog jakten slut när föraren körde in i mitträcket och ned i diket i höjd med rastplatsen vid Mora stenar. Två personer sågs lämna bilen.

En av dem påträffades efter en halvtimme, en man i 20-årsåldern, och under flera timmar sökte polisen i skogen efter den andra personen.

– Det är ett omfattande sök som pågår, med flera patruller, helikopter och hundar, sa Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen strax efter klockan 22.

Misstänkt för bilstöld

Bilen var stulen i Stockholmsområdet. Mannen i 20-årsåldern greps.

– Han är misstänkt för stölden, men också vårdslöshet i trafik, brott mot knivlagen och rattfylleri, säger Jonas Eronen, polisens presstalesperson, på fredagsmorgonen.

Den andra personen hittades inte. Polisen avblåste sökandet vid midnatt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.