Två män greps efter mordförsöket på Kantorsgatan. Foto: Utryckning Uppsala

Person hittad stickskadad – två gripna misstänkta för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Efter klockan 19 på torsdagskvällen larmades polisen till stadsdelen Kvarngärdet i Uppsala där en skadad man hittats. Två personer sitter nu anhållna för mordförsök.

– Jag har haft ett möte nu på morgonen med utredare och tekniker. Det handlade om hur vi går vidare, men mycket av de initiala åtgärderna är gjorda – dörrknackning, teknisk undersökning med mera, säger kammaråklagare Elin Blank.

Under dagen ska förhör hållas med offret och de två misstänka.

Den skadade, som är i 30-årsåldern, hittades med stickskador på Kantorsgatan och den första polispatrullen gav honom akutsjukvård.

Han fördes kort därefter med ambulans till Akademiska sjukhuset. Skadorna bedömdes inledningsvis som allvarliga och polisen tror att skadorna orsakats av en kniv.

– Släktingar till mannen pekade ut en brottsplats i närheten och där griper vi två personer, en man i 40-årsåldern och en i 60-årsåldern, säger Jonas Eronen, polisens presstalesperson.

Förhör har hållits

Polisen spärrade under kvällen av ett större område för att genomföra en teknisk undersökning och en del beslag har gjorts.

– Det har också hållits en del förhör, säger Jonas Eronen.

De två gripna anhölls under natten, en av dem är misstänkt för mordförsök och den andre för medhjälp till mordförsök.

Det är oklart om de är kända av polisen sedan tidigare.

– Jag kan i alla fall säga att vi preliminärt inte ser några kopplingar till något gängvåld, säger Jonas Eronen.

Enligt Elin Blank känner offret och de misstänkta varandra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.